З'ясувалося, скільки контрактників відправили в армію з військкоматів

Читать на русском
За 2018 рік військкоматами були направлено до навчальних центрів і безпосередньо до військових частин ЗСУ майже 27 тисяч контрактників.

У 2018 році військовими комісаріатами України в навчальні центри і безпосередньо до військових частин Збройних сил України були спрямовані майже 27 тисяч охочих служити за контрактом.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 21 грудня, повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

План призову до ЗСУ: в Генштабі розповіли про те, як відбувається набірУ поточному році до ЗСУ призвали понад 17 тисяч строковиків, що становить 98 відпостків від плану.

«Протягом 2018 року військовими комісаріатами України направлено до навчальних центрів і безпосередньо до військових частин Збройних сил України майже 27 тисяч кандидатів на військову службу за контрактом, які пройшли відбір і відповідають вимогам проходження військової служби», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що переважна більшість кандидатів на військову службу за контрактом - майже 20 тис. осіб - були спрямовані для укладення контрактів безпосередньо до військових частин. Йдеться про військовозобов'язаних, які включені в оперативний резерв першої черги і мають досвід бойових дій на сході України і були звільнені з військової служби не більше року тому.

Інших громадян, за даними відомства, направили в навчальні центри, де вони уклали перші контракти про проходження військової служби в Збройних силах України.

За інформацією прес-служби, переважна більшість кандидатів на військову службу за контрактом (близько 90%) вирішили служити в бойових військових частинах сухопутної компоненти ЗСУ. У свою чергу, жінкам, які вирішили служити за контрактом, були запропоновані посади в бойових військових частинах, мобільних госпіталях і окремих санітарних ротах.

Як наголошується, у 2019 році очікується підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців ЗСУ. Зокрема, підвищення рівня грошового забезпечення і забезпечення житлом у гуртожитках нового типу.

Раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що співробітники військкомату, які ловили призовників на станції метро, ​​покарані.

Також повідомлялося, що призовна кампанія в Києві знаходиться на межі зриву: станом на початок листопада призвано менше 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: