Суд заарештував рахунки фігуранта справи «Укрхімтрансаміаку»

Читать на русском
Один із районних судів столиці наклав арешт на рахунки фігуранта розслідування Антикорупційного бюро у справі Укрхімтрансаміаку.

Солом'янський районний суд міста Києва заарештував грошові кошти на банківських рахунках фігуранта розслідування детективів Національного антикорупційного бюро щодо заволодіння понад 50 мільйонів гривень «Укрхімтрансаміаку», директора ПрАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігоря Ігнатова.

Таке рішення від 15 вересня ухвалив слідчий суддя Віталій Українець, повідомляє «Слово і Дело».

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна задовольнити частково. Накласти арешт на майно, а саме: грошові кошти на рахунках особи №3 в УкрСиббанку та ОТП Банку», – йдеться в рішенні.

Як вказується в клопотанні детектива Бюро, особа №3 в 2013 році була директором ПрАТ «Інфраструктура відкритих ключів» і ТОВ «Федерація профспілок України». Наразі ця особа продовжує обіймати ці посади.

«У 2014 році директор підприємства «Укрхімтрансаміаку» за попередньою змовою із заступником директора «Укрхімтрансаміаку», директором ТОВ «Вастел», засновником товариства та керівником ПрАТ «Інфраструктура відкритих ключів» й іншими невстановленими особами шляхом укладення сумнівних договорів між «Укрхімтрансаміаком» і ТОВ «Вастел» і подальшим переведенням грошових коштів у готівку заволоділи частиною зазначених кредитних коштів державного підприємства в загальній сумі 50 мільйонів 292 тисяч 530 гривень, що є особливо великим розміром», – йдеться у фабулі кримінального провадження.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура обшукала «Укрхімтрансаміак» через підозру в розкраданні 230 млн грн.

Раніш суд заарештував землю, що фігурує в справі затриманого НАБУ депутата Київради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: