У Києво-Печерській лаврі прокоментували пожежу

Читать на русском
Хлопець, який підпалив будівлю на території Києво-Печерської лаври, вибив вікно й кілька днів проживав у приміщенні. Безхатько був під дією наркотичних речовин.
Пожежа в будинку на території Києво-Печерської лаври 14 січня.

Хлопець, який підпалив будівлю на території Києво-Печерської лаври, вибив вікно й кілька днів проживав у приміщенні. Безхатько був під дією наркотичних речовин.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу 15 січня заявив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, інформує УП.

Питання оренди приміщень лавр: у Порошенка пояснили, кого виселятимутьУ Порошенка спростували інформацію про те, що в Адміністрації президента нібито дали вказівку готувати позови про припинення оренди Печерської та Почаївської лавр громадами УПЦ МП.

«Спочатку нас хотіли звинуватити в усіх смертних гріхах, але наша поліція та архімандрит Зенон взяли того хлопця, якому 24 роки. Він сам наркоман і в цей час він вколовся й не міг нічого говорити. Потім, коли він прийшов до тями, то сказав, що це він усе зробив», – пояснив намісник Києво-Печерської лаври.

Митрополит розповів, що коли було холодно, безхатько з друзями вибив вікно в приміщенні й там жив.

«Щось вони не поділили й він, взявши бензин чи солярку, облив і підпалив на другому поверсі», – додав він.

За словами владики, приміщення кілька років не експлуатувалося. До Революції Гідності з комплексу планували зробити лікарню за 77 млн грн, але після подій 2014 року, за словами Павла, гроші з банку «Фінанси та кредит» зникли.

Нагадаємо, напередодні загорілася одна з будівель Києво-Печерської лаври. За попередніми даними, пожежа почалася в одній із кімнат на другому поверсі з подальшим поширенням вогню на дах.

Відзначимо, через інцидент у напрямку Лаври призупиняли рух тролейбусів. Пожежу загасили приблизно за три години, загалом, вогонь пошкодив близько 400 квадратних метрів приміщення.

Як повідомлялося, раніше в Лаврі провели інвентаризацію й недорахувалися десяти предметів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: