Десантний корабель США попрямував у Чорне море

Читать на русском
На борту американського десантного корабля Форт-Макгенрі перебувають близько 500 американських морпіхів.

Американський десантний корабель-док Форт-Макгенрі (USS Fort McHenry, LSD 43) направляється в акваторію Чорного моря.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 6 січня, повідомило командування 6 оперативного флоту ВМС США, пише Интерфакс.

Зазначається, що зараз американський бойовий корабель проходить Чорноморські протоки.

«Транзит Форту-Макгенрі в Чорне море підтверджує нашу колективну рішучість забезпечувати безпеку Чорного моря і зміцнює наші міцні відносини з союзниками по НАТО і партнерами в регіоні. Наші рутинні операції в Чорному морі також демонструють притаманну гнучкість і можливості сил 6 флоту США», - сказала командуюча 6 оперативним флотом ВМС США віце-адмірал Лайза Франчетті.

Корабель, на борту якого перебувають близько 500 американських морпіхів, забезпечений доковою камерою для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти і бойової техніки.

Його водотоннажність становить 16,1 тисяч тонн, довжина - 190 метрів. Корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більш як 21 добу.

Нагадаємо, в середині серпня унікальне високошвидкісне десантне судно Carson City увійшло в Чорне море. Воно стало першим судном типу JHSV, яке пройшло Босфор і зайшло в Чорне море. 30 серпня десантний корабель ВМС США вийшов з Чорного моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: