Врятовані в Туреччині українські моряки прибули в Одесу

Читать на русском
Семеро українських моряків, врятованих із судна, яке зазнало аварії біля берегів Туреччини, прибули до Одеси.

Семеро українських моряків, врятованих із судна, яке зазнало аварії біля берегів Туреччини, прибули до Одеси.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Тіла двох загиблих українських моряків біля Туреччини ідентифікувалиТіла двох українських моряків, які загинули в результаті катастрофи судна біля берегів Туреччини, ідентифікували за результатами опізнання.

Як повідомляється, в міжнародному аеропорту «Одеса» їх зустрічали родичі, представники МЗС та благодійного фонду «Ассоль».

Моряки Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко поки не коментували обставин трагедії.

«Довелося провести близько чотирьох годин у крижаній воді, поки до місця аварії судна прибули вертольоти турецьких рятувальників. До того часу майже половина членів екіпажу загинула», - сказав Яценко.

Серед загиблих - 37-річний стармех Дмитро Крепець, житель міста Вилкове. Тіло ще одного мешканця Одеської області - електромеханіка Володимира Овдієнко не знайдено.

Загинули також громадяни України Ростислав В'язівський та Руслан Бодник і двоє громадян Азербайджану.

Відзначимо, 7 січня біля берегів Туреччини затонуло вантажне судно Volgo Balt 214 з українцями на борту. Як відомо, в результаті аварії вантажного судна загинуло 6 осіб, у тому числі четверо українців.

Після цього міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що повернення моряків в Україну залежить від їх стану. Клімкін також зазначив, що Україна перевіряє походження вугілля, яке перевозило яке затонуло в Чорному морі вантажне судно Volgo Balt 214 з українцями на борту.

За його словами, зараз є обґрунтовані підозри, що були спроби вивозити українське вугілля в Туреччину і країни ЄС.

У свою чергу турецькі правоохоронці відкрили справу за фактом аварії судна біля берегів Туреччини, в якій загинули 4 громадянина України. Також Україна направили ноту в МЗС Туреччини з проханням офіційно підтвердити або спростувати інформацію про те, що це судно перевозило вугілля з окупованого Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: