Назвали головні експортні товари України

Читать на русском
Київ найбільше експортує до ЄС недорогоцінні метали, продукти рослинного походження. Експорт українських товарів торік становив 43,2 мільярда доларів.

Україна найбільше експортує до Євросоюзу недорогоцінні метали та вироби, продукти рослинного походження та запчастини до машин.

Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

Зокрема, експорт українських товарів за 11 місяців 2018 року становив 43,2 млрд доларів. Таким чином, відповідний показник порівняно з аналогічним періодом 2017 року збільшився на 9,9%.

За товарною структурою Україна найбільше експортує: недорогоцінних металів та виробів із них – на 10,7 млрд доларів; продуктів рослинного походження – на 8,9 млрд доларів; машин, обладнання та механізмів – на 4,2 млрд доларів; жирів та олії – на 4 млрд доларів.

За даними Мінекономрозвитку, основним торговим партнером України з часткою в 42,6% від загального обсягу залишається Європейський Союз.

Раніше повідомлялося, що товарообіг України з ЄС зріс майже на $5 млрд. Частка країн Євросоюзу в зовнішній торгівлі України не змінилася, а обсяг торгівлі зріс на 12%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: