Гройсман закликав не зважати на передвиборчий популізм. На що розраховує прем’єр?

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

На тлі великих президентських перегонів цікаво спостерігати за поведінкою Володимира Гройсмана. Своєю заявою про «передвиборчий популізм» він насправді викристалізовує свій образ.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Поки Порошенко їздить у турне, Гройсман працює. Нещодавно, наприклад, презентував урядовий Стратегічний комітет, який плануватиме реформи в середньостроковій перспективі, дозволить Кабміну швидше ухвалювати рішення та блокувати можливість швидко «згорнути» реформи. Такий собі «think tank» для прем‘єра», – зазначив Охотін.

Іншими словами, Гройсман намагається зав‘язати на себе імідж «батька успішних реформ», додав він.

«За останні роки Гройсман став потужною й впізнаваною фігурою. Це вже не просто вінницький мер», – уточнив політтехнолог.

На його думку, ставка робиться на два сценарії.

Що наступного року обіцяють зробити міністри КабмінуОмелян обіцяв у 2019 році збудувати тестову площадку для Hyperloop, а Розенко – провести перерахунок пенсій.

«Сценарій перший – збереження посади після виборів президента. Можливо, саме звідси таке дистанціювання від політики на цьому етапі», – підкреслив експерт.

Другий сценарій зводиться до участі в парламентських перегонах у жовтні 2019 року. Не виключено, що це буде вже разом із новою командою, наголосив він.

«Постає питання, які реформи будуть успішними й на що звертатиме особливу увагу Гройсман під час підбиття підсумків минулого року», – резюмував Петро Охотін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що президентська та парламентська передвиборні кампанії можуть значно вплинути на політичне й соціальне життя українців, а також закликав політиків бути відповідальними й боротися за успіх України.

За його словами, «ми будемо бачити дуже багато популізму, дуже багато, можливо, добрих і хороших слів, але фальшивих. Але поки політики змагатимуться за власний рейтинг, усі ті, хто є людьми державними, мають боротися за державу».

Що наступного року обіцяють зробити міністри Кабміну – за посиланням.

Також «Слово і Діло» визначило найбезглуздіші обіцянки 2018 року та з’ясувало, хто наобіцяв більше за всіх у 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: