Найбезглуздіші обіцянки політиків за 2018 рік

Читать на русском

За рік українські політики дали сотні обіцянок, іноді серйозних і важливих, а іноді в спробах попіаритися або в запалі дискусії їхні зобов'язання вийшли за межі розумного. Аналітики «Слова і Діла» сьогодні залізли до своєї «скарбнички». Представляємо вам найбезглуздіші обіцянки 2018 року.

Нагадаємо, що за чотири роки роботи Верховної Ради восьмого скликання найбільше обіцянок дав народний депутат Олег Ляшко. При цьому лідер Радикальної партії ще й майстер давати дуже дивні запевнення. Наприклад, нардеп обіцяв підняти артеріальний тиск злочинцям і нормалізувати його іншим українцям.

У разі обрання його президентом Ляшко обіцяв суворо карати народних депутатів за бійки в парламенті: «У березні наступного року президентом буде Ляшко. А вже з квітня ми почнемо наводити порядок в країні. Ми піднімемо зарплати вчителям, лікарям, встановимо жорстку дисципліну у владі. У мене ніхто битися не буде, а якщо спробують – на уранові рудники, в Смоліне, в Кіровоградську область відправлю, там дефіцит кадрів. Нехай там показують свою силу». Крім того, «радикал» обіцяв заривати в ями на дорогах тих, хто краде гроші, виділені на ремонт (а потім проїхати катком і показати це по телевізору).

Не менш оригінальний його однопартієць Ігор Мосійчук, який обіцяв плюнути в обличчя голові Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику через спробу «допитати колишнього хлопця його дружини».

Депутат Вадим Рабінович не лише обіцяє збирати мітинги за відставку виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, а й влаштувати святковий салют у день її звільнення.

Михайло Добкін обіцяв після приходу до влади повернути смертну кару для керівників процесу приватизації державних підприємств. «Гастролери вже, схоже, пакують валізи. Це я кажу, судячи зі списку підприємств, виставлених на продаж. Вибачте, на приватизацію. Хочу відразу попередити «інвесторів», купите в бариг – даремно втратите гроші. Ми все потім повернемо. І підприємства Батьківщині, і смертну кару вам», – заявив він.

Детальніше – на інфографіці.

Читайте також про найбезглуздіші обіцянки минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: