Президент Вірменії призначив Пашиняна прем'єр-міністром

Читать на русском
Президент Вірменії Армен Саркісян призначив Нікола Пашиняна прем'єром країни. Раніше він виконував обов'язки прем'єр-міністра.

Президент Вірменії Армен Саркісян призначив Нікола Пашиняна прем'єром країни.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указі на президентському сайті, пише «Європейська правда».

Протести та вибори: головні події 2018 року в світіСлово і Діло продовжує підбивати підсумки 2018 року. Зібрали, зокрема, ключові події в світі.

«Відповідно до статті 149 (1) Конституції, призначити Нікола Пашиняна прем-єр-міністром» – йдеться в тексті указу.

Після відставки уряду Пашинян виконував обов'язки прем'єр-міністра.

Нагадаємо, 16 жовтня Пашинян оголосив про свою відставку з посади прем'єра з метою розпуску парламенту та проведення позачергових парламентських виборів.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент Вірменії ухвалив скандальний законопроект, що дозволяє заблокувати розпуск вищого законодавчого органу країни. В зв'язку з цим прем'єр-міністр Пашинян закликав жителів Вірменії вийти на загальнонаціональний мітинг.

Люди перекрили входи до парламенту, депутати не могли вийти з будівлі Національних зборів, після чого мітингувальники увірвалися на територію парламенту. У підсумку шестеро міністрів вірменського уряду були відправлені у відставку. Не виключив залишення своєї своєї посади й сам прем'єр Пашинян.

Пізніше президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про проведення дострокових виборів Національних зборів Вірменії 9 грудня 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: