Прем'єр Вірменії Пашинян подав у відставку

Читать на русском
Раніше Пашинян заявив, що оголосить про свою відставку в найближчі дні для підготовки до проведення дострокових виборів в грудні.

У вівторок, 16 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про свою відставку.

Чи стане призначення Пашиняна перемогою вірменського «майдану» та чого чекати далі?У парламенті Вірменії 8 травня відбудеться голосування за кандидатуру Нікола Пашиняна на посаду прем’єр-міністра. Про ймовірне призначення та подальший розвиток подій міркували експерти.

Про це повідомляє News.am, передає «Слово і Діло».

Раніше Пашинян заявив, що оголосить про свою відставку в найближчі дні для підготовки до проведення дострокових виборів в грудні. Новий глава Кабміну повинен бути обраний протягом наступних двох тижнів парламентом. Якщо прем'єр не буде обраний, то парламент буде розпущений і призначені дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент Вірменії прийняв скандальний законопроект, що дозволяє заблокувати розпуск вищого законодавчого органу країни. У зв'язку з цим прем'єр-міністр Пашинян закликав жителів Вірменії вийти на загальнонаціональний мітинг.

Люди перекрили входи до парламенту, і депутати не могли вийти з будівлі Національних зборів, а після мітингувальники увірвалися на територію парламенту. У підсумку, шість міністрів вірменського уряду були відправлені у відставку. Не виключив залишення своєї своєї посади і сам прем'єр Пашинян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: