Партія Пашиняна виграла на виборах у Вірменії

Читать на русском
Партія чинного прем'єр-міністра Вірменії отримає абсолютну більшість голосів у Національних зборах.

Після підрахунку даних з усіх виборчих дільниць Вірменії блок виконувача обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна Мій крок набрав 884,4 тисячі голосів (70,43%).

Як інформує «Слово і Діло», про це свідчать дані Центральної виборчої комісії країни.

На виборах у Вірменії лідирує блок в. о. прем'єраЦВК Вірменії оголосила перші дані зі 134 виборчих дільниць в день дострокових парламентських виборів.

Таким чином партія отримає абсолютну більшість голосів у Національних зборах.

До парламенту також пройшли партії Успішна Вірменія Гагіка Царукяна (103,8 тисячі голосів або 8,37%) і Світла Вірменія Едмона Марукяна (близько 80 тисяч голосів або 6,37%).

За Республіканську партію екс-президента Сержа Саргсяна проголосувало трохи більше 59 тисяч людей, або 4,7% виборців. Вперше в історії незалежної Вірменії вона не пройшла в парламент.

Нагадаємо, 9 грудня у Вірменії проходили дострокові парламентські вибори. У них взяли участь два блоки і дев'ять партій.

Щоб пройти в парламент, партія повинна набрати більше п'яти відсотків голосів, а блок - більше семи відсотків. При цьому, згідно із законодавством, в парламенті повинні бути представлені мінімум три політичні сили.

Як повідомлялося, 1 листопада парламент Вірменії був розпущений силою закону після того, як депутати вдруге не обрали Пашиняна прем'єром країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: