У США закликали Німеччину відмовитися від «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Держдепі схвалюють резолюцію Європейського парламенту і закликали ФРН «прислухатися до сусідів»

Представник Держдепартаменту Роберт Палладіно повідомив, що США закликають Німеччину відмовитися від будівництва газопроводу «Північний потік-2» і прислухатися до побоювань сусідів, «безпека яких буде підірвана» цим трубопроводом.

Про це пише Слово і Діло, з посиланням на сайт Держдепу.

Він підкреслив, що США вітають недавні кроки ЄС і його членів щодо залучення Росії до відповідальності за агресію проти України.

Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня знову підтверджує важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем трубопроводу «Північний потік-2» як політичного проекту, зазначив Палладіно.

Він додав, що його країна вітає одностайне рішення Європейської ради про продовження економічних санкцій проти Росії і підтримує позицію ЄС щодо нападу Росії на українські судна в Чорному морі 25 листопада, що є порушенням міжнародного права.

«Сполучені Штати будуть і надалі залучати Росію до відповідальності за свої дії, і ми будемо продовжувати працювати з європейськими партнерами і союзниками, щоб стати єдиним фронтом проти агресії Кремля», - заявив представник Держдепу.

Раніше вже повідомлялося, що в США розглядають різні шляхи протидії будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Також, американський посол в Євросоюзі Гордон Сондленд заявив, що у Трампа є багато засобів зупинити «Північний потік-2».

Нагадаємо, Європейський парламент 12 грудня виступив за припинення реалізації російського проекту трубопроводу «Північний потік-2», прийнявши резолюцію по доповіді «Про реалізацію Договору про асоціацію ЄС - Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: