Порошенко схвалив відправлення військових до місії ООН до Малі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко схвалив відправку до 20 військовослужбовців зі складу Збройних сил України до багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації в Малі.

Президент України Петро Порошенко схвалив відправку до 20 військовослужбовців зі складу Збройних сил України до багатопрофільної інтегрованої місії ООН зі стабілізації в Малі.

Про це йдеться в указі президента №6/2019 від 9 січня 2019 року, передає «Слово і Діло».

«На підставі пропозиції РНБО України та відповідно до закону України «Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки» поcтановляю направити для участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації в Малі національний персонал (з числа військовослужбовців Збройних сил України) чисельністю до 20 осіб», – ідеться в тексті указу.

Як зазначається, рішення ухвалене, враховуючи резолюції РБ ООН №2100 від 25 квітня 2013 року та №2423 від 28 червня 2018 року, звернення Секретаріату ООН щодо участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації в Малі, зважаючи, що відправлення національного персоналу для участі України в місії ООН зі стабілізації в Малі сприятиме підтриманню міжнародного миру та безпеки й відповідає національним інтересам держави.

Кабінету міністрів України доручили вжити заходів для забезпечення виконання рішення. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Раніше Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо Криму.

Також нагадаємо, Порошенко заявив, що лише миротворча місія ООН здатна припинити обстріли на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: