Нове житло в Україні: найактивніше минулого року будували в Київській області

Читать на русском

В Україні минулого року ввели в експлуатацію 5,2 млн кв. м загальної площі нового житла (більш ніж 61 тисяча квартир), але будівельний бум попередніх років уже трохи вщух. Можливо, тому що знижується попит покупців, адже квартири в країні коштують недешево. За однокімнатну квартиру в столичній новобудові доведеться викласти у середньому близько 1,5 мільйона гривень, майже мільйон це коштуватиме в Харкові, а найдешевше – в Кропивницькому.

Найактивніше нове житло будують у Київській області, минулого року там здали майже 11,5 тисяч квартир. Трохи відстає Київ із його найдорожчими квартирами – 9,5 тисяч.

В Одеській області в 2018 рік у експлуатацію прийняли 6,7 тисячі квартир у нових будинках, при цьому нерухомість там одна з найдорожчих. Однокімнатна квартира в Одесі у середньому коштує близько 790 тисяч гривень. Трохи відстає за темпами будівництва Львівська область – 6,6 тисячі нових квартир, а ціна однокімнатної сягає 920 тисяч гривень.

Зі зрозумілих причин мало нового житла будують у Донецькій і Луганській областях. Найдешевше житло в Кропивницькому, але в Кіровоградській області будують дуже мало – лише 175 нових квартир минулого року. В Миколаївській, Херсонській та Сумській областях новобудов також небагато.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, за нашими підрахунками, українцю, щоб купити однокімнатну квартиру, потрібно від 3 до 9 років відкладати всю середню зарплату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: