Томос не повертатимуть до Константинопольського патріархату – Мінкульт

Читать на русском
Мінкульт спростував інформацію про те, що томос відвезуть до Стамбула для підписів членів Синоду Вселенського патріархату.

Міністерство культури спростувало інформацію про те, що томос про автокефалію Православної церкви України відвезуть до Стамбула для підписів членів Синоду Вселенського патріархату.   Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Томос внесли в Софію КиївськуПредстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві Томос про автокефалію ПЦУ.

Зокрема, Міністерство культури спростувало раніше поширену інформацію про томос. Водночас вказується, що томос перебуватиме в Трапезному храмі Софії Київської, й для охочих забезпечений вільний доступ.

Нагадаємо, напередодні керівник департаменту в справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш заявив, що томос на деякий час повернеться до Стамбула.

Пізніше настоятель Трапезного храму Софії Київської отець Петро зазначив, що для загального огляду можуть виставити лише копію томосу.

Вчора в Софійському соборі відбулася Різдвяна літургія, під час якої продемонструвалио томос про автокефалію Православної церкви України. Президент Петро Порошенко та предстоятель церкви Епіфаній разом внесли його до собору. Зазначимо, прізвище Порошенка внесли до тексту документа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: