Суд скасував заборону на відрядження нардепів у пленарні тижні

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження спікера Верховної Ради Андрія Парубія про заборону депутатських відряджень у пленарні тижні.

Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження спікера Верховної Ради Андрія Парубія про заборону депутатських відряджень у пленарні тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Гройсман vs Парубій: хто відповідальніший на посаді спікера РадиАндрій Парубій обіймає посаду спікера Ради два роки. Трохи менше пробув на цій посаді Володимир Гройсман. Ми розбирались, у кого вищий рейтинг відповідальності.

«Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним та скасував абзац третій пункту 4 розпорядження голови Верховної Ради, де мова йде про те, що не здійснюються відрядження народних депутатів у тижні, які відведені для пленарних засідань парламенту... окрім відряджень для участі в офіційних парламентських делегаціях», - йдеться в повідомленні.

Також суд визнав протиправними дії спікера щодо підготовки та направлення листа, яким відмовлено у погодженні відрядження нардепів.

Таким чином суд частково задовольнив позов депутата Сергія Власенка до Парубія. Нагадаємо, у квітні 2016 року голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не підписуватиме народним депутатам заяви про відрядження під час пленарних засідань українського парламенту.

У березні 2018 року нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко просив Окружний адмінсуд Києва визнати недійсною заборону нардепам їздити у відрядження в дні пленарних засідань Верховної Ради.

Як писало «Слово і Діло», стало відомо, скільки мільйонів нардепи витратили на відрядження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: