Стаття за «липові» лікарняні й відрядження для нардепів: як Каплін «бореться» за дисципліну в Раді

Читать на русском
Народний депутат Сергій Каплін провалив чергову популістичну обіцянку, цього разу – щодо кримінальної відповідальності за фальшиві листи відряджень і лікарняних.
Сергій КаплінФото з відкритих джерел

Нардеп Сергій Каплін провалив чергову популістичну обіцянку: заявив, що запровадить кримінальну відповідальність за отримання депутатом фальшивого лікарняного чи документів про відрядження, і не зробив цього.

Цю обіцянку він дав наприкінці лютого 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Запровадження кримінальної відповідальності за «липові» лікарняні і за «липові» документи про відрядження, адже Вам завжди принесуть папірець, де буде написано, що Ви хворієте, хоча Ви здоровий як бик… Ми пропонуємо так само карати тих, хто видає такі «липові» документи», – переконував тоді Каплін українців в ефірі одного загальнонаціонального телеканалу.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв ініціювати кримінальну відповідальність за липові картки про лікарняний та відрядження, які видають народним депутатамСказано 25 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

З моменту, коли була зареєстрована ця обіцянка, минуло 7 місяців. Проте коли аналітики порталу перевірили, як вона виконується, виявилося, що у списку законопроектів, поданих у Раду Капліним, немає ініціативи щодо запровадження кримінальної відповідальності за несправжні документи на лікарняні чи відрядження для депутатів.

Отже, чергова обіцянка нардепа не виконана. Ми настільки часто пишемо про провалені обіцянки Капліна, що наші читачі вже напевне напам’ять вивчили його рівень відповідальності й місце у відповідному рейтингу народних депутатів. Хто з ними не знайомий – може побачити за посиланням. Скажемо тільки, що він виконав усього 20% обіцянок, а це надзвичайно мало. Навіть для українського парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: