Нацбанк дозволив українцям обмінювати валюту в поштових відділеннях

Читать на русском
Українці зможуть купити й продати іноземну валюту не лише в банках чи обмінних пунктах небанківських фінансових установ (НУФ), але і в поштових відділеннях.

Українці зможуть купити й продати іноземну валюту не тільки в банках або обмінних пунктах небанківських фінансових установ (НУФ), але і в поштових відділеннях.

Про це повідомив Національний банк України (НБУ) на сайті, передає «Слово і Діло».

Що впливатиме на курс валют та чи буде падіння гривні в 2019 році?Темпи зростання ВВП України в 2019 році знизяться до 2,5 відсотків через жорстку монетарну та фыскальну політику, а також уповільнення зростання економік основних торгових партнерів України, говорять в НБУ. Більше про те, яким буде курс, знають експерти.

Відповідні зміни затверджені постановою центробанку №9 від 2 січня 2019 року «Про затвердження змін до окремих нормативно-правових актів НБУ» і набувають чинності 7 лютого 2019 року одночасно з введенням в силу закону «Про валюті і валютні операції».

Згідно з постановою, оператори поштового зв'язку зможуть отримати в НБУ ліцензії на проведення банківських операцій при наявності більше 50 структурних підрозділів, які розташовуються на 50% території України; отриманні не менше 50% доходів від діяльності в сфері надання поштових послуг; Відповідно до вимог фінансового стану, структури власності, репутації і профпридатності керівного складу.

Крім того, НБУ пом'якшив умови видачі ліцензій на здійснення діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі небанківським фінансовим установам.

Зокрема, вдвічі зменшено мінімальний розмір власного капіталу НФУ до 5 млн грн з 10 млн грн за умови, що фінансова установа здійснюватиме таку діяльність з використанням не більше 50 структурних підрозділів. Кожне наступне збільшення кількості структурних підрозділів на 50 одиниць вимагатиме збільшення мінімального власного капіталу на 5 млн грн замість 10 млн грн. НБУ також скасував вимогу про наявність у НФУ не менше п'яти структурних підрозділів, приміщення яких відповідають вимогам Нацбанку, що регулюють порядок проведення валютно-обмінних операцій і з питань організації захисту приміщень НФУ.

Також відзначимо, що українці зможуть здійснювати обмін валют у банкоматах і терміналах.

Раніше українські банки знизили ставки за валютними депозитами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: