Українці зможуть здійснювати обмін валют в банкоматах і терміналах

Читать на русском
З початку 2019 року в Україні почали діяти нові правила валютних операцій, згідно з якими українцям дозволили купувати валюту онлайн.

З 1 січня 2019 року в Україні почали діяти нові правила валютних операцій, згідно з якими можна буде здійснювати обмін валют у банкоматах і терміналах.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення Нацбанк ухвалив у червні 2018 року і дав банкам та фінансовим організаціям півроку на підготовку до нових правил, повідомляє в середу, 2 січня, ТСН.

«Національний банк надає можливість банкам і фінансовим установам проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої. Після доопрацювання цими установами програмного забезпечення платіжного пристрою, фізичні особи зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв», - говорилося в повідомленні НБУ.

Зазначено, що фактичним дозволом на проведення таких операцій стало дозвіл банкам оформляти квитанції про валютно-обмінну операцію не тільки в паперовій, але і в електронній формі.

Таким чином, відтепер обміняти гривні на долари, євро або іншу валюту можна в банкоматах і терміналах. Користувач має право протягом 15 хвилин здійснити зворотну операцію, тобто обміняти валюту назад. Якщо сума обміну перевищуватиме 150 тисяч гривень, доведеться заповнити особисті дані. До цього відповідні операції дозволено було проводити тільки з готівкою.

Раніше Національний банк України спростив проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют.

Також повідомлялося, що в Україні змінили правила зарубіжних грошових переказів. Зміни внесені з метою створити можливість для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширити коло учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ з-за кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: