Шпигун бойовиків отримав 8 років в'язниці – СБУ

Читать на русском
Лисичанський міський суд засудив до восьми років ув'язнення шпигуна – спільника бойовиків ОРЛО.

Лисичанський міський суд засудив до восьми років ув'язнення спільника бойовиків ОРЛО, який, перебуваючи на підконтрольній уряду території Луганської області, збирав інформацію за завданням так званої «МГБ ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 7 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 7 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зазначається, що контррозвідка СБУ спільно з прокуратурою в квітні викрила й затримала зловмисника в Лисичанську при виїмці носія інформації зі спеціально обладнаної схованки.

«Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017 року зловмисник, виконуючи завдання свого куратора з «МГБ», збирав інформацію про розташування українських блокпостів та військової техніки ЗСУ, фіксував номери та марки автомобілів працівників правоохоронних органів для здійснення диверсій та підривів», – розповідають правоохоронці.

За їхніми словами, під час досудового розслідування правопорушник визнав свою провину й надав свідчення щодо злочинної діяльності свого «куратора».

Завдяки цьому, йдеться в повідомленні, СБУ вдалося встановити особу «оперативного уповноваженого МГБ ЛНР» і заочно повідомити йому про підозру та оголосити в розшук.

Раніше Грицак розповів, що з початку війни були вбиті 26 співробітників СБУ.

Також стало відомо, що за минулу добу бойовики 10 разів застосували зброю, заборонену Мінськими домовленостями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: