Трамп пригрозив запровадити надзвичайний стан у США

Читать на русском
Американський лідер підкреслив, що може використовувати надзвичайні повноваження для зведення стіни на кордоні з Мексикою без схвалення Конгресу.

Президент США Дональд Трамп заявив, що може оголосити режим надзвичайного стану в країні і «дуже швидко» побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

Про це у п'ятницю, 4 січня, повідомило агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

Трамп пригрозив демократам шатдауном «на роки»Президент США Дональд Трамп на зустрічі з представниками Демократичної партії заявив, що тимчасова зупинка роботи уряду може затягнутися на кілька місяців або років.

Американський лідер підкреслив, що для цього йому не знадобиться схвалення Конгресу. Також він не виключив, що з верхньою палатою парламенту вдасться домовитися.

Раніше Трамп висловив надію на те, що бюджетну кризу вдасться вирішити найближчими днями, однак тут же підтвердив готовність до того, що припинення роботи ряду федеральних відомств триватиме довгий час.

Нагадаємо, з 22 грудня робота уряду США частково припинена через те, що демократи в Конгресі відмовляються приймати бюджет, який передбачає виділення близько 5 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: