Геращенко не виконала обіцянку щодо умов ухвалення фінансових законопроектів

Читать на русском
Ірина Геращенко обіцяла наполягати на двох умовах ухвалення фінансових законопроектів, але не дотрималась однієї з них.

Народний депутат Ірина Геращенко не виконала обіцянку наполягати, щоб усі законопроекти, метою яких є фінансові витрати, були представлені в парламенті з дотриманням двох умов: із висновком Міністерства фінансів і в присутності представників відомства.

«Я буду як перша заступниця голови Верховної Ради наполягати на тому, щоб усі законопроекти, метою яких є фінансові витрати, презентувалися в парламенті виключно за двох умов: щоб у них був висновок Міністерства фінансів, чи є для цього фінансові можливості в державі, чи це чистий популізм. І друге, щоб як мінімум у присутності заступників міністра фінансів презентувалися такі законопроекти», – пообіцяла Геращенко 3 вересня.

Геращенко пообещала настаивать за представление законопроектов с финансовыми расходами по 2 условиямСлово і Діло

20 вересня Рада ухвалила законопроект «Про внесення зміни до додатка №3 до закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік», автором якого є сама Геращенко. Законопроект передбачає забезпечення виплат особам, позбавлених особистої свободи в результаті дій незаконних збройних формувань і органів російської влади на тимчасово окупованих територіях.

Віце-спікер запевнила, що реалізація законопроекту не потребує додаткових коштів із бюджету, але у висновку Головного науково-експертного управління наголошується, що реалізація пропозицій законопроекту, очевидно, потребуватиме додаткових коштів із бюджету. В коментарі Мінфіну зазначено, що реалізація ініціативи не вплине на дохідну та видаткову частини бюджету, й законопроект може бути ухвалений.

Таким чином, ініціатива була ухвалена з висновком Міністерства фінансів, проте коли Геращенко доповідала законопроект, на засіданні не було представника Мінфіну. З огляду на те, що нардеп не виконала другу умову, обіцянку вважаємо проваленою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ірина Геращенко виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: