Росія блокує переговори щодо обміну полоненими – Геращенко

Читать на русском
Українська сторона в Тристоронній контактній групі досі не отримала жодної відповіді від РФ і представників ОРДО на пропозиції щодо обміну заручниками.

Українська сторона в Тристоронній контактній групі досі не отримала жодної відповіді від РФ і представників ОРДО на пропозиції щодо обміну заручниками.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook віце-спікера Ради й учасниці переговорів Ірини Геращенко.

Як зазначається, українська сторона пропонувала провести 27 грудня відеоконференцію гуманітарної групи для обговорення питання щодо обміну заручниками.

«Ми передали конкретні пропозиції, списки та запропонували здійснити велике звільнення у форматі 22-22, 39-11 й 33-8 5 січня, в переддень Різдва. До сьогодні ми не отримали жодної відповіді від РФ і представників ОРДО», – написала Геращенко.

Вона також повідомила, що в ОБСЄ запропонували перенести проведення переговорів із 27 на 29 грудня.

«Ми згодні на 29 грудня, звичайно, але від представників ОБСЄ очікуємо більш зацікавленої позиції й більшої ініціативи у вирішенні гуманітарних питань», – зазначила Геращенко.

Учасник переговорів також розповіла, що представники ОРЛО надіслали листа, в якому відмовилися від скайп конференції й назвали ініціативи України та звільнення заручників піар-акцією.

Раніше повідомлялося, що українська сторона контактної групи щодо Донбасу ініціює переговори з приводу звільнення заручників і пропонує провести такий обмін 5 січня.

Нагадаємо, що російська сторона на засіданні в Мінську відмовилася від обміну ув'язненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: