Колишній голова СБУ братиме участь у виборах президента України

Читать на русском
Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко офіційно заявив, що братиме участь у виборах президента України.

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко офіційно заявив, що братиме участь у виборах президента України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба його партії.

Вибори президента України: чому більшість кандидатів не можна називати популістамиЧому Зеленський та Вакарчук на президентських виборах – це все-таки краще, ніж Ленін на броньовику, читайте в колонці Валентина Гладких.

Сьогодні, 3 січня, делегати всеукраїнського з’їзду партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» проголосували за кандидатуру свого лідера.

«Наливайченко відмовиться від президентського імунітету та привілеїв і одразу після обрання главою держави внесе до парламенту проект Закону про імпічмент президента. Він також обіцяє позбавити недоторканності і привілеїв народних депутатів та суддів», - зазначає прес-служба партії.

За словами колишнього голови СБУ, його першочергові задачі на посаді президента – «відновлення миру, знищення корупції та повернення країни на шлях розвитку».

Крім того, Наливайченко заявив про готовність відразу після свого обрання президентом запустити роботу Антикорупційного суду.

Раніше Терещенко сказав, кого буде підтримувати на виборах президента України.

Як відомо, до Центральної виборчої комісії сьогодні документи для участі в майбутніх президентських виборах подав третій кандидат – Сергій Каплін.

Правозахисних із Броварів Володимир Ратуш може стати другим кандидатом на посаду президента України.

Перший потенційний кандидат у президенти подав документи першого ж дня кампанії – 31 грудня. Це колишній міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко.

Нагадаємо, особа може вважати себе кандидатом на посаду президента лише після того, як подасть усі документи, внесе заставу в розмірі 2,5 мільйони гривень і не пізніше ніж на 5-й день після подання документів ЦВК ухвалить рішення, чи реєструвати особу як кандидата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: