У мережі продовжують обговорювати висунення Зеленського в президенти

Читать на русском

Володимир Зеленський іде в президенти, комік оголосив про це 31 грудня. Що думають у соцмережах, розбиралося Слово і Діло.
Слово і Діло

Шоумен Володимир Зеленський 31 грудня оголосив про те, що балотуватиметься в президенти України. Причому телеканал 1+1 випустив цю заяву раніше, ніж новорічне привітання президента Петра Порошенка.

«Зараз, за кілька хвилин до Нового року, я вам дещо пообіцяю й відразу виконаю. Дорогі українці, я обіцяю вам піти в президенти й відразу виконую. Я йду в президенти України. Давайте зробимо це разом. З Новим роком, з новим слугою народу», – заявив Зеленський.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про висунення Зеленського в президенти.

«Стартові позиції в нього дійсно хороші, рейтинги досить високі, за всіма соціологіями останні півроку Зеленський посідає лише лідируючі рядки. А потенціал у нього є. І навіть дуже високий. Відсутність досвіду можна компенсувати розумом, успіхами на бізнес-терені, винахідливістю, високими моральними якостями. З нього може вийти хороший політик і президент. Дуже хочеться вірити в те, що коли Зеленський говорив у своєму інтерв'ю, що тим, хто за нього проголосує, не буде соромно, він говорив правду», – написав Дмитро Разумков.

«Зеленський так далеко зайшов у своїй грі за спробу зіграти в політику, що перегнув палицю. Він програв. Він, вибачте, нагидив на те крісло, про спробу зайняти яке він так пафосно оголосив. Більше тут і сказати нічого», – вважає Віра Райдужна.

«Проблема не в тому, чи стоїть за ним Коломойський (а що, це секрет?). І не в тому, що він актор. І навіть не в тому, що ви не відрізняєте актора від його персонажа. Проблема в тому, що ми не знаємо, яким політиком є Зеленський. Лівим, правим, ліберальним? Яка його політична позиція? Що він думає про війну? Про податки? Про ринок землі? Про помісну церкву? Про легалізацію зброї, проституції, легких наркотиків? Немає жодної відповіді», – написав Андрій Крамченков.

«Зе – не клоун. Припиніть ображати людину. Зе – талановитий актор і успішний бізнесмен, але цього недостатньо щоб бути ефективним президентом. Вибори-2019 – гарний початок політичної кар'єри», – вважає Ігор Шевченко.

«А хіба можна не використати такий шанс? Якщо Зеленський реально хоче «щось змінити в країні», то така можливість у нього з'являється. Мати 2-3-й президентський рейтинг в Україні й не скористатися таким шансом – дурість чи гріх. Якщо Зеленський не самостійний, а «танцює на замовлення Коломойського», то не висунути Зеленського було б дурною помилкою ІВК. Олігархи на те й олігархи, таких помилок не роблять. Таким чином, висування Зеленського логічне й очікуване», – вважає Тарас Козак.

«Участь Володимира Зеленського у виборчій кампанії вносить інтригу, інакше кажучи, він може увійти до другого туру з Юлією Тимошенко, а це вже результат, який ламає наявний розклад, навіть якщо це його колективна гра спільна з Коломойським, – це зміни, а зміни завжди несуть ризик. Люди, які голосують за Зеленського, висловлюють тим самим свій протест, протест не політичний, а людський. Протест емоційний, а не ідеологічний. Протест мирний. Не можна не бачити цього. Володимир Зеленський – не політик і, можливо, ніколи ним не стане. Але те, що він уже змінює українську політику, – це факт», – написав Володимир Грановський.

Нагадаємо, про місію Володимира Зеленського в українській політиці писав політичний оглядач Леонід Швець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: