Палата представників США схвалила проект бюджету

Читать на русском
За підсумками голосування за перший документ висловилися 239 конгресменів, а проти - 192. Другий підтримали 241 особа, а не підтримали 190.

Палата представників Конгресу США схвалила два законопроекти, що стосуються фінансування федерального уряду.

Як передає CNN, один із проектів закону передбачає виділення грошей Міністерству внутрішньої безпеки до 8 лютого, а інший - надання коштів іншим американським відомствам до 30 вересня, пише «Слово і Діло».

Зброя зі США та блокада Азова: головні військові підсумки 2018 рокуСитуація, що склалася між Україною та Росією в 2018 році, поки не дозволяє розраховувати на швидке завершення війни.

За підсумками голосування за перший документ висловилися 239 конгресменів, а проти - 192. Другий підтримали 241 особа, а не підтримали 190.

Головною причиною розбіжностей між партіями стало фінансування робіт із будівництва стіни на кордоні з Мексикою, за яку виступає адміністрація президента Дональда Трампа і багато республіканців. У схваленоу документі запитані президентом 5 млрд доларів на ці цілі не передбачені. Як заявила новообраний спікер палати представників Ненсі Пелосі, зведення стіни - це «марна трата грошей».

«Ми не зводимо стіну. У кого-небудь є сумніви? Ми не зводимо стіну», - сказала вона.

За декілька годин до голосування в Палаті представників Білий дім заявив, що буде виступати проти законопроектів, які не передбачають виділення додаткових коштів на будівництво стіни. В адміністрації Трампа заявили, що будуть радити президенту накласти на нього вето.

Як зазначає телеканал, очікується, що лідери Конгресу від обох сторін зустрінуться з президентом в Білому домі вранці в п'ятницю, 4 січня.

Раніше повідомлялося, що в США лідери партій не домовилися з Трампом про закінчення «шатдауну».

Нагадаємо, держборг США досяг історичного максимуму за час президентства Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: