Чалий заявив, що Україна краще готова до закупівлі озброєнь у США

Читать на русском
Президент вніс закон в парламент, в якому розглядаються зміни в законодавство, які дозволять прямо закуповувати озброєння.

Український посол в Сполучених Штатах Валерій Чалий заявив, що очікує від США і НАТО допомоги в посиленні оборонних можливостей.

Про це він розповів в інтерв'ю «Голосу Америки», передає Слово і Діло.

«Ми очікуємо продовження допомоги по збільшенню наших оборонних можливостей. Це і поставки озброєнь, в тому числі летальних озброєнь, це і можливість закупівлі озброєнь у Сполучених Штатів. Ми до цього зараз краще готові», - розповів Чалий.

Він зазначив, що Президент вніс закон в парламент, в якому розглядаються зміни в законодавство, які дозволять прямо закуповувати озброєння.

«Очевидно, що це буде санкційна політика, і буде робота в цьому напрямку. Ну і ми очікуємо в цьому році все ж розвитку конкретних проектів у сфері енергетики, енергетичної безпеки. Буде ще більше посилений кібердіалог», - сказав Чалий.

Не лише Javelin: яку ще зброю зі США може отримати УкраїнаПісля Джавелінів Україна може отримати зі Сполучених Штатів бойові кораблі, зенітні системи або вертольоти.

За його словами, пріоритети НАТО і США щодо України в зв'язку з російською агресією залишаються ті ж, що і раніше, при цьому в 2019 році очікується посилення взаємодії.

Раніше, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що між Україною і США йдуть дискусії про надання нашій країні нових видів зброї.

Яку ще зброю від США може отримати Україна - в авторському матеріалі за посиланням.

Як відомо, 30 квітня в Україну прибув американський комплекс Javelin. Раніше «Слово і Діло» розбиралася в особливостях зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: