США залишать в Афганістані спецназ після виведення половини військ

Читать на русском
З дислокованих в Афганістані 14 тисяч американських військових, на батьківщину повинні повернутися близько семи тисяч осіб.

Пентагон має намір удвічі скоротити військову присутність в Афганістані, проте залишить в країні ударні групи військ спеціального призначення.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 2 січня, повідомив портал Military.com.

Трамп наказав готувати план виведення половини військ з Афганістану – CNNАмериканський президент наказав підготувати заздалегідь виведення військ з Афганістану після заяву про скорочення їх чисельності.
  За інформацією порталу, командувач місією НАТО в Афганістані генерал Остін Скотт Міллер планує в найближчі 8-12 місяців вивести з території країни близько семи тисяч американських військовослужбовців.   При цьому ударні групи американських військ спеціального призначення, які залишаться в Афганістані, будуть проводити рейди проти бойовиків Талібану і терористичного угрупування «Ісламська держава».   Нагадаємо, в кінці грудня з'явилася інформація про те, що Трамп планує вивести з Афганістану майже половину військового контингенту США. У Білому домі ці дані не підтвердили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: