У Брюсселі заборонили сервіс таксі Uber

Читать на русском
Тільки водії, які мають брюссельську ліцензію і сигнал таксі на даху автомобіля, можуть займатися такого роду перевезеннями.

У столиці Бельгії надання транспортних послуг таксі Uber визнали незаконними. Суд із комерційних питань ухвалив таке рішення ще в грудні, але оприлюднили його лише зараз.

Про це повідомила газета La Libre Belgique, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що тільки водії, які мають брюссельську ліцензію й сигнал таксі на даху автомобіля, можуть займатися такого роду перевезеннями.

Видання зазначає, що це рішення остаточне. Воно означає, що водії, які не мають дозволу від 1995 року, не мають права займатися перевезеннями, «хай якою є назва служби, пов'язаної з Uber».

Влада Бельгії почала займатися питанням Uber ще в 2015 році. Брюссель пережив відтоді кілька акцій протесту таксистів. Також відбувалися напади на водіїв Uber.

Також в Австрії комерційний суд Відня заблокував роботу Uber у столиці країни. Суд визнав, що методи роботи Uber не відповідають правилам, встановленим для віденських таксі. За будь-яке порушення судової заборони Uber загрожує штраф до 100 тисяч євро.

Влітку сервіс заборонили в Анкарі. Президент Туреччини Таїп Ердоган вважає, що сервіс руйнує бізнес турецьких таксистів, і більше цього не дозволить.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: