Суд продовжив обов'язки екс-заступнику мера Луцька

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав прохання антикорупційного прокурора про продовження дії процесуальних обов'язків Олександру Рачкову.
Олександр Рачков

Суд продовжив дію чотирьох процесуальних обов'язків, покладених на колишнього заступника міського голови Луцька Олександра Рачкова, якого підозрюють детективи НАБУ в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігоря Щура, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити дію обов'язків Рачкова, оскільки досудове розслідування триває, а ризики перешкоджання слідству не зменшилися.

Вислухавши доводи прокурора Щура, суддя Вишняк клопотання задовольнив. Так, на екс-заступника мера Луцька поклали такі обов'язки: з'являтися на кожну вимогу; повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, заступник мера Луцька запропонував особі схему узаконення будівництва й висунув вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в розмірі 12 тисяч доларів. Передача зазначеної суми мала відбуватися в два етапи: $5000 до початку узаконення будівництва, а решта коштів – після того, як всі дозвільні документи, що стосуються здачі будинку в експлуатацію та реконструкції, будуть видані.

Крім того, Рачков також висунув вимогу про передачу грошових коштів у розмірі $5000 депутату Луцької міської ради Євгену Ткачуку за неперешкоджання останнім узаконення будівництва та реконструкції.

Нагадаємо, суд продовжив запобіжний захід Рачкову. Також суд зобов'язав НАБУ повернути йому вилучені речі. Раніше до Національного бюро передали ще одну справу колишнього заступника мера Луцька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: