Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії

Читать на русском
Новообраний президент Бразилії Жаїр Болсонару  офіційно вступив на посаду, пообіцявши зміцнювати бразильську демократію.

Новообраний президент Бразилії Жаїр Болсонару офіційно вступив на посаду, пообіцявши зміцнювати бразильську демократію.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Протести та вибори: головні події 2018 року в світіСлово і Діло продовжує підбивати підсумки 2018 року. Зібрали, зокрема, ключові події в світі.

Складаючи президентську присягу на церемонії інавгурації у Національному конгресі Болсонару також пообіцяв сприяти відкритості національних ринків і «провести важливі структурні реформи», скоротивши дефіцит держскарбниці, який у 2018 році становив 7,6 % ВВП.

Наголошується, що прихильники нового президента, відомого своїми правопопулістськими поглядами, вітали його кортеж, скандуючи: «Бразилія понад усе, Господь вище всіх» - гасла політика пыд час виборчої кампанії.

Нагадаємо, 28 жовтня 2018 року в Бразилії відбувся другий тур президентських виборів, у якому переміг ультраправий депутат національного парламенту, колишній військовий Жаїр Болсонару, який представляє консервативну Соціал-ліберальну партію.

Як відомо, у понеділок, 31 грудня 2018 року, в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів президента України.

Кандидат в президенти повинен бути громадянином України, що досяг 35-річного віку, володіти державною мовою і проживати в Україні протягом останніх 10 років до дня виборів.

Першим документи про реєстрацію кандидатом в президенти України до Центральної виборчої комісії приніс колишній міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: