У Бразилії розпочався другий тур виборів президента

Читать на русском
Правом голосу володіють більш ніж 147 млн ​​виборців. Участь у волевиявленні є обов'язковим для громадян Бразилії у віці від 18 до 69 років.

У Бразилії проходить голосування в рамках другого туру президентських виборів. Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 ранку за місцевим часом (13:00 за Києвом) і працюватимуть до 17:00 (22:00 за Києвом).

Про це повідомляє ТАСС в неділю, 28 жовтня, пише «Слово і Діло».

Правом голосу володіють більш ніж 147 млн ​​виборців. Участь у волевиявленні є обов'язковим для громадян Бразилії у віці від 18 до 69 років. Підлітки 16-17 років і люди старше 70 років, а також неписьменні жителі республіки голосують за бажанням.

За пост президента борються ультраправий депутат національного парламенту Жаїр Болсонару, на якого на початку вересня було скоєно, і представник лівої Партії трудящих Фернанду Аддад, який замінив у якості кандидата в президенти засудженого за корупцію екс-голову держави Луїса Інасіу Лулу да Сілву.

Бразильцям також належить обрати губернаторів 14 регіонів, в тому числі таких густонаселених штатів, як Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро. Інавгурація нового президента запланована на 1 січня 2019 року, його мандат розрахований на чотири роки.

Раніше в МЗС рекомендували утриматися від поїздок до Бразилії.

Також нагадаємо, в Бразилії поранили американського дипломата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: