Україна примусово повернула в Білорусь пропагандиста

Читать на русском
Спецслужби України примусово повернули в Білорусь проросійського пропагандиста, який працював в інтересах іншої держави.

Служба безпеки України блокувала деструктивну діяльність громадянина Білорусі П. Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території України.

Згаданого білоруса примусово повернули на батьківщину, повідомляє в середу, 2 січня, прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

За рік СБУ затримала понад 50 підозрюваних у держзрадіУ 2018 СБУ було затримана 46 громадян, які є підозрюваними у державній зраді. Про це повідомив представник контррозвідки СБУ Володимир Нестюк.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що іноземець, який проживав в Україні нелегально, публічно поширював фейкову інформацію.

«Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародним співтовариством докази присутності військ країни-агресора на (непідконтрольних) територіях нашої держави. Також П. Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 2 січня іноземець був примусово повернутий до Білорусі із забороною в'їзду в Україну терміном на три роки.

Раніше в СБУ заявили, що у 2018 році під час контррозвідувальної діяльності на території країни були попереджені вісім терористичних актів.

Також у СБУ повідомляли про викриття в Одеській області агентурної бойової групи, яка, за даними відомства, була сформована російською військовою розвідкою для виконання диверсійних і терористичних завдань у південному регіоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: