У МінТОТ прокоментували будівництво РФ загородження на адмінкордоні з Кримом

Читать на русском
Будівництво Російською Федерацією загородження на адмінкордоні Криму з Україною жодним чином не змінює статус півострова.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак повідомив, що будівництво Російською Федерацією загородження на адмінкордоні Криму з Україною жодним чином не змінює статус півострова.

Як пише «Слово і Діло», таку думку він висловив у ефірі «112 Україна».

Повернути Крим: що обіцяли політики після анексії півострова20 лютого 2014 року Росія почала анексію Криму. Слово і Діло зібрало обіцянки українських політиків після окупації півострова.

За його словами, такими діями з боку РФ місцеве населення намагаються переконати, що з Кримом уже всі питання вирішені, що там уже облаштований кордон і жодних змін не буде.

«Це більше для внутрішнього споживання, адже для України це не має жодного значення й жодним чином не змінює статус півострова», – заявив Гримчак.

Він зазначив, що Міністерство закордонних справ України направить ноту протесту в зв'язку з цим інцидентом.

«Я думаю, що обов’язково будуть ноти нашого МЗС, тому що ми весь час це робимо. Хоча Росія відмовляється якимось чином на це реагувати, але з точки зору міжнародного права ми весь час маємо нагадувати й потім доводити, що ми неодноразово намагалися домовитися мирним шляхом, але країна-окупант не реагує на заяви, які ми робимо. Це й питання призовів громадян України, які живуть на окупованій території, це питання зміни демографічного складу Криму і багато інших», – розповів заступник міністра.

Гримчак висловив думку, що зведення загородження на адмінкордоні з Кримом є «досить дивним» рішенням, адже Крим – це півострів, і підходів до нього величезна кількість.

Він також повідомив, що наразі Україна не подає електроенергію на анексований півострів.

Нагадаємо, про намір Росії звести загороджувальні споруди на адміністративному кордоні анексованого Криму з Україною стало відомо ще в листопаді минулого року. Своє рішення окупаційна влада пояснювала наміром гарнтувати безпеку на півострові.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу», що зміна статусу Криму – це фактично відновлення історичної справедливості. Це надало б додаткові аргументи й надію кримськотатарському народу.

Як відомо, президент Петро Порошенко заявляв, що найближчим часом Конституційна комісія розгляне проект змін до Конституції України щодо статусу АР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: