Спостерігачів ОБСЄ не пустили до семи сіл на Донбасі

Читать на русском
За даними звіту СММ ОБСЄ, спостерігачами сім разів було зафіксовано обмеження свободи пересування, заборону доступу та інші перешкоди в роботі місії.

Сепаратисти не пустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) у сім населених пунктів на Донбасі.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України у вівторок, 1 січня, передає «Слово і Діло».

За даними звіту СММ ОБСЄ, спостерігачами сім разів було зафіксовано обмеження свободи пересування, заборону доступу та інші перешкоди в роботі місії.

Так, 29 грудня сепаратисти відмовили патрулю СММ ОБСЄ у перетині блокпосту поблизу селища Староласпа (Донецька область). Також, в тому ж районі, але поблизу Мічуріна, противник наказав патрулю спостерігачів Місії залишити межі населеного пункту. В той же день у пунктах пропуску на кордоні біля Північного і Ізвариного сепаратисти знову наказали патрулю місії залишити ці райони.

Крім того, подібні порушення фіксувалися спостерігачами місії на дорозі поблизу Кременця, що поблизу Донецька. Сепаратист дозволив спостерігачам перетнути блокпост тільки після огляду причепа автомобіля. Відзначається, що 30 грудня двоє сепаратистів у черговий раз не дозволили патрулю місії проїхати через блокпост, розташований поблизу населеного пункту Заїченко на північному сході від Донецьку.

«Також сепаратисти не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до селища Пікуза і в південному - до населеного пункту Саханка на північному сході від Маріуполя. В обох випадках сепаратисти посилалися на так звану «безпеку СММ», - додали у відомстві.

Відзначимо, ОБСЄ очікує загострення конфлікту між Росією і Україною.

Також нагадаємо, ОБСЄ виявила десятки ворожих танків і зенітний комплекс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: