ОБСЄ виявила десятки ворожих танків і зенітний комплекс

Читать на русском
Безпілотник ОБСЄ на заході від Луганська зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Донбасі зафіксували розміщення озброєння й військової техніки сепаратистів з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил із посиланням на звіт ОБСЄ за 6 грудня.

Бойовики на Донбасі накопичують важке озброєння – ОБСЄТакож спостерігачі зафіксували реактивні системи залпового вогню Град, гаубиці Жаба та Гвоздика.

Так, безпілотник ОБСЄ в непідконтрольних уряду України районах на заході від Луганська 4 грудня зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

«Зокрема це: один міномет (2Б-11 Сани, 120 мм) біля Довгого, один танк (T-64) поблизу Гарного і п'ять танків (чотири T-72 і один ймовірно T-72) поряд з Новоселівкою» – йдеться в повідомленні.

«На наступний день (5 грудня - ред.) БПЛА виявив один зенітний ракетний комплекс (9K33) біля Заїченка на північний схід від Маріуполя, в зоні, де розміщення важкого озброєння і військової техніки заборонено згідно з пунктом 5 меморандуму від 19 вересня 2014 року», – вказано в звіті.

Крім того, 4 грудня, на лініях відведення, проте за межами виділених місць зберігання озброєння на схід від Донецька, був виявлений 21 танк – шістнадцять T-72 і п'ять T-64 біля Мануйлівки.

Минулого тижня спостерігачі ОБСЄ в непідконтрольних районах Луганської області зафіксували десятки одиниць важкого озброєння сепаратистів «ЛНР», у тому числі 36 установок РСЗВ «Град».

Нагадаємо, в ОБСЄ запропонували запровадити моніторинг на Азові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: