У Белграді тисячі людей вийшли на протести проти президента

Читать на русском
Тисячі сербів вийшли на вулиці Белграда на протест проти президента Александара Вучича і його Сербської прогресивної партії.

Тисячі сербів вийшли на вулиці Белграда на протест проти президента Александара Вучича і його Сербської прогресивної партії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Подібні протести проходять у Сербії вже четверті вихідні поспіль.

Люди йшли центром Белграда, повз урядові інституції, скандуючи «Вучич – злодій» і вимагаючи незалежності для ЗМІ та припинення нападів на журналістів і опозиційних політиків.

Прихильники опозиційного «Альянсу за Сербію», який об’єднує 30 партій і організацій, називають Вучича автократом, а його партію – корумпованою.

Організатори заявили, що наступна демонстрація пройде 6 січня. Наймасовіша акція протесту очікується 16 січня - в річницю вбивства в Косові сербського політика Олівера Івановича.

Приводом до початку протестів три тижні тому стало побиття групою зловмисників одного з опозиціонерів Борко Стефановича в місті Крушевац. Опозиція звинуватила владу у створенні атмосфери насильства і закликала прихильників вийти на вулиці.

Раніше у Франції мітингувальники закликали Макрона піти у відставку.

Нагадаємо, протести «жовтих жилетів» відбуваються не лише у Франції. До них приєдналися жителі деяких міст Португалії, а також Брюсселя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: