У МЗС РФ обурилися, що Україна взяла під контроль «сіру зону»

Читать на русском
У МЗС РФ висловили обурення заявою радника президента України Юрія Бірюкова про взяття під контроль всієї сірої зони на Донбасі.

У МЗС РФ висловили обурення заявою радника президента України Юрія Бірюкова про взяття під контроль всієї «сірої зони» на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в коментарі МЗС РФ, опублікованому на сайті відомства.

Зимова війна: що стоїть за чутками про можливий наступ ЗСУСпеціально до дати Об'єднавчого собору бойовики поширюють чутки про можливий наступ української армії в районі Маріуполя.

«Обурені заявою радника президента України Юрія Бірюкова, зробленою в ефірі телеканалу «Прямий» 26 грудня. Політик буквально заявив наступне: «Практично вся так звана «сіра зона» вже зараз повністю звільнена і взята під контроль», - йдеться у тексті.

«Прекрасно відомо, що небезпечне наближення ЗСУ до позицій ополчення - а саме це і відбувається в результаті захоплення українцями «сірої зони» - істотно збільшує ризик прямого зіткнення», - заявили в МЗС РФ.

Там розцінюють цю заяву як «відверту провокацію, спрямовану на зрив мирного процесу» і закликають СММ ОБСЄ дати принципову оцінку діям української сторони.

Нагадаємо, стало відомо, что на Донбасі можлива провокація з боку сепаратистів із застосуванням хімічної зброї.

Також відзначимо, СЦКК повідомляє про скупчення озброєння бойовиків біля Станиці Луганської.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: