В Івано-Франківську побили голову братства ОУН-УПА

Читать на русском
В Івано-Франківську 21-річний уродженець Узбекистану побив 71-річного голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдана Боровича.

В Івано-Франківську 21-річний уродженець Узбекистану побив 71-річного голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдана Боровича.

Про це в суботу, 29 грудня, повідомляє прес-служба обласної поліції, пише «Слово і Діло».

Інцидент стався ввечері 27 грудня на вулиці Богдана Лепкого біля офісу братства ОУН-УПА. Молодий чоловік, перебуваючи в нетверезому стані, спровокував конфлікт із двома перехожими, серед яких був голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович.

«Він підбіг до невідомиї йому осіб і почав ображати. Після цього жінку штовхнув у бік, а чоловікові умисно завдав удар кулаком в обличчя. Після цього потерпілий впав на землю, а зловмисник продовжив наносити удари кулаком в голову. Коли нападник намагався покинути місце події, небайдужий громадянин і поліцейський, в цивільному, який проходив повз, наздогнали і зупинили його», - йдеться в повідомленні.

Постраждалого доставили до лікарні з діагнозом: забій головного мозку, крововилив та перелом кісток лицьового черепа.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу («умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину»; карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Відзначається, що затриманим виявився 21-річний прикарпатець, який є уродженцем Узбекистану. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше депутати визнали ветеранів ОУН-УПА учасниками бойових дій.

Нагадаємо, активісти ОУН намір знести пам'ятник Ватутіну в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: