Замах на Мосійчука: в батальйоні ОУН назвали дві версії

Читать на русском
У добровільному батальйоні ОУН вважають, що замах на народного депутата Ігоря Мосійчука може бути пов'язаний з його прагненням захищати громадських активістів і добровольців, ламаючи схеми тих, хто хоче посадити їх за грати.

У добровільному батальйоні ОУН вважають, що замах на народного депутата Ігоря Мосійчука може бути пов'язаний з його прагненням захищати громадських активістів і добровольців, ламаючи схеми тих, хто хоче посадити їх за грати.

Про це «Слову і Ділу» сказав член проводу добровольчого батальйону ОУН, координатор «Чорного комітету» Богдан Тицький.

Замах на нардепа Мосійчука: кому це вигідноЖурналіст Максим Кречетов намагається розкласти по поличках усе, що відомо про замах на Ігоря Мосійчука, та з'ясувати, кому це вигідно.

«Мосійчук всі роки свого депутатства активно брав участь у захисті політв'язнів. Завжди брав на поруки, як міг, допомагав Комітету визволення політв'язнів. Для нього це було принципово, оскільки він за часів Кучми і Януковича сам був політв'язнем. І недавні події, коли Ігор Мосійчук надав підтримку нашому лідеру Миколі Коханівському, не виняток», - зазначив Богдан Тицький.

Перед самим замахом Мосійчук брав активну участь у подіях в Святошинському суді Києва, де розглядалася запобіжний захід командиру добровольчого батальйону ОУН Миколі Коханівському. При цьому депутат звинувачував правоохоронців у перевищенні службових повноважень, і заявив, що як перший заступник голови парламентського комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності «вимагатиме детального звіту командира підрозділу, який здійснював штурм залу судових засідань».

«Можна допускати й інші версії: були публічні перепалки в ЗМІ з Рамзаном Кадировим, були погрози, в тому числі, і з боку Іллі Ківи. Але абсолютно точно це пов'язано з політичною діяльністю Мосійчука», - додав Богдан Тицький.

Нагадаємо, ввечері, 25 жовтня біля входу до редакції телеканалу Espreso.tv стався вибух, який пізніше був кваліфікований слідством, як теракт. У результаті теракту постраждали народний депутат Ігор Мосійчук (Радикальна партія України) і політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Обом зроблені операції.

Також, внаслідок вибуху, загинули дві людини: охоронець народного депутата Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий, колишній співробітник правоохоронних органів, який жив поруч з місцем вибуху - підполковник Михайло Мормель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: