Транстихоокеанське партнерство набуло чинності

Читать на русском
Договір про транстихоокеанське партнерство (ТТП), в якому беруть участь 11 країн офіційно набув чинності ввечері в суботу, 29 грудня.

Договір про транстихоокеанське партнерство (ТТП), в якому беруть участь 11 країн офіційно набув чинності ввечері в суботу, 29 грудня.

Про це повідомляє Слово і Діло.

Раніше його ратифікували перші шість держав - Японія, Мексика, Сінгапур, Нова Зеландія, Канада та Австралія.

В'єтнам завершив цю процедуру трохи пізніше, і там документ набуде чинності з 14 січня наступного року. Ще чотири країни, що входять в об'єднання - Бруней, Малайзія, Перу і Чилі, - поки не виконали це завдання. Для них документ набуде чинності через 60 днів після ратифікації.

Угода, підписана в березні після виходу США з ТТП, передбачає скасування або істотне зниження мит та інших бар'єрів на шляху руху товарів, капіталів і технологій всередині об'єднання, а також ставить перед собою мету поліпшити умови для інвесторів і підвищити заходи щодо захисту інтелектуальної власності.

На частку ТТП припадають близько 13% світового ВВП. У рамках укладеної угоди її учасники скасують або знизять більше 90% нині діючих мит, що призведе до зниження кінцевих цін для споживачів. Ряд заходів буде реалізований безпосередньо після набуття чинності документом, інші планується здійснити протягом найближчих років.

Раніше стала відома дата наступного саміту Східного партнерства.

Також відзначимо, НАТО не готове розширювати партнерство з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: