Стало відомо, чого чекати Україні від саміту «Східного партнерства»

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що на саміті Східного партнерства в Брюсселі визначить нові проміжні цілі та рубежі на європейському шляху. Саміт відбудеться 24 листопада.

Президент України Петро Порошенко заявив, що на саміті «Східного партнерства» в Брюсселі визначить нові проміжні цілі та рубежі на європейському шляху.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав під час виступу з нагоди Дня десантника на Михайлівській площі в Києві, передає УНН.

«Післязавтра я вирушаю на саміт «Східного партнерства», щоб визначити нові проміжні цілі та рубежі на європейському шляху. Але кінцеву мету ми з вами, дорогі друзі, чітко знаємо – повноправне членство в найпрестижнішому союзі світу й остаточне повернення України до європейського дому», – наголосив президент.

Європарламент хоче винагородити Україну за реформиЄвропарламент закликає створити для України, Молдови та Грузії окремий трастовий фонд та винагородити країни за реформи.

Глава держави переконаний, що Угода про асоціацію з ЄС, а також дорожня карта реформ наблизять Україну до цієї мети.

Нагадаємо, Україна розраховує на підтримку позиції ЄП у декларації саміту «Східного партнерства». Саміт відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Раніше в Європарламенті закликали розробити «план Маршалла» для України або ж спеціальну програму для допомоги в реформуванні країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: