ЗСУ привітали жителів окупованого Донбасу з прийдешніми святами

Читать на русском
Військовослужбовець додав, що оскільки акція відбулася вранці 29 грудня, російські найманці утрималися від обстрілів, оскільки за ними стежить ОБСЄ.

Військовослужбовці 10-ї гірничо-штурмової бригади привітали жителів тимчасово-непідконтрольних територій з наступаючими святами, запустивши над окупованих Донбасом жовто-блакитний прапор із повітряних куль.

За словами військовослужбовця гірничо-штурмової бригади Гліба Бабича, спочатку планувалося запустити справжній прапор, але він міг би не долетіти до Російської Федерації, пише «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: чого чекати в 2019 роціЗа даними порталу, 6 жовтня 2017 року президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути Донбас. Про перспективи реінтеграції в 2019 році поговорили з експертами.

«І якби впав на окуповану територію, щоб виключити наругу над державним прапором, ми зробили його з повітряних кульок. Вітер дув прямо на Луганськ, стрімко і потужно», - розповів Бабич в ефірі Армія FM.

Військовослужбовець додав, що оскільки акція відбулася вранці 29 грудня, російські найманці утрималися від обстрілів, оскільки за ними стежить ОБСЄ. Прапор із кульок пролетів вздовж позицій бойовиків. Також Бабич привітав українців на окупованих територіях з наступаючими святами.

«Я знаю, що багато хто з вас чекає повернення України на ці землі. Вірте, ми наближаємо цей момент...», - сказав військовослужбовець.

Раніше українські військові оголосили про запровадження «тиші» на Донбасі.

Також відзначимо, на Донбасі виникли проблеми з водопостачанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: