Українські військові оголосили про запровадження «тиші» на Донбасі

Читать на русском
Режим припинення вогню буде введений опівночі. Однак, українські військові залишають за собою право відкривати вогонь для відбиття нападу противника.

На всій лінії бойового зіткнення на Донбасі з 00:00 години 29 грудня 2018 року запроваджується безстроковий режим «тиша».

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 28 грудня, повідомила прес-служба штабу ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 25 грудняСитуація на сході країни станом на 25 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що таке рішення командування ООС прийняло відповідно до домовленостей, досягнутих тристоронньою контактною групою.

«З метою безпечного проведення новорічних і різдвяних свят в окремих районах Донецької та Луганської областей України відповідно до домовленостей, досягнутих тристоронньою контактною групою, з 00:00 години (київський час) 29 грудня 2018 року командування Об'єднаних сил вводить безстроковий режим «тишао» на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, командування ООС залишає за собою право відкривати вогонь у разі загрози життю і здоров'ю військовослужбовців і мирного населення, відбиття нападу противника на позиції українських військових, захисту об'єктів військової і цивільної інфраструктури, які перебувають під охороною та обороною Об'єднаних сил з метою недопущення втрат серед особового складу, запобігання терористичним актам, спроб насильницького заволодіння зброєю, військовою технікою.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі було зафіксовано сім обстрілів, поранений один боєць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: