Стало відомо, чи скасують новорічні святкування в Парижі через акцію «жовтих жилетів»

Читать на русском
Мерія Парижа вирішила не скасовувати традиційні новорічні святкування на Єлисейських полях, незважаючи на загрози нової акції жовтих жилетів.

Мерія Парижа вирішила не скасовувати традиційні новорічні святкування на Єлисейських полях, незважаючи на загрози нової акції «жовтих жилетів».

Як пише «Слово і Діло», на новорічну ніч у Парижі заплановані «звукове та світлове шоу» та феєрверк, інформує Figaro.

Макрон заявив, що покарає організаторів заворушень у ПарижіФранцузький лідер вважає, що погроми, на відміну від мирних акцій протесту, украй неприпустимі.

Варто зазначити, що в Facebook-спільнотах «жовтих жилетів» анонсований новий збір на Єлисейських полях саме в новорічну ніч. Щоправда, там зазначають, що мета зібрання – «мирно й святково продовжувати боротьбу». Крім того, новорічна ніч у Франції регулярно супроводжується навмисним спалюванням автомобілів.

Нагадаємо, протести «жовтих жилетів» у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне.

І хоча французька влада пішла на поступки й скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог – починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і закінчуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища. Він заявив, що з наступного року у Франції на 100 євро буде збільшена мінімальна заробітна плата, передбачені заходи з поліпшення забезпечення пенсіонерів, робота в понаднормові години оплачуватиметься без відрахування податків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: