Супрун радить відмовитися від пюре на новорічному столі

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун радить на гарнір до новорічного столу приготувати зелений горошок і запечений гарбуз замість традиційного картопляного пюре.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун радить на гарнір до новорічного столу приготувати зелений горошок і запечений гарбуз замість традиційного картопляного пюре.

Про це вона повідомила в четвер, 27 грудня, в Facebook, пише Слово і Діло.

Зокрема, Супрун радить замінити традиційне за столом української сім'ї пюре або печеню зеленим горошком або печеним гарбузом.

«Картопля не шкідлива, але пюре на молоці або сметані - це зайві калорії, тяжкість в шлунку, і підгадати час, коли це пюре зробити непросто. Тому виберемо просту заміну. Це може бути зелений горошок. Його не треба ні чистити, ні різати - просто тушкуйте. Печений гарбуз - добре підійде до всього жирного за столом», - вважає керівник МОЗ.

За її словами, можна обрати запечені або тушковані селеру, моркву і пастернак, в яких мало калорій, корисна клітковина, і просте приготування. У той же час Супрун радить не забувати запивати їжу водою, коли хочеться запити.

«Ні алкоголем, ні кавою і не солодкими газованими напоями! Тільки вода, або чай або трав'яний чай допоможуть нам отримати потрібну рідину, і не привнесуть зайвого, наприклад, цукрів, або не викличуть передчасну евакуацію їжі зі шлунка», - підкреслила вона.

А від алкоголю в. о. міністра рекомендує відмовитися взагалі або обрати червоне вино.

«Якщо ж ви вирішили вживати алкоголь, робіть це свідомо: не треба закушувати без міри - це не врятує від сп'яніння. Не забувайте пити воду», - написала міністр.

Традиційним десертам - торту і рулету - Супрун також знайшла здорову альтернативу: «Оберіть сирник, ягідне желе або крем Каталана (іспанський десерт із молока, крохмалю, лимонної цедри, кориці і жовтка), банановий мус (банани, замочені горіхи, фініки і какао), домашнє імбирне печиво або запечені яблука і груші».

Крім того, вона зазначила, що в традиційній куті все інгредієнти корисні.

«А ось кутю замінювати нічим не треба. Цільнозернова пшениця, мак, горіхи, узвар і сухофрукти - все корисне», - вважає Супрун.

Раніше Супрун розповіла, як ультрафіолет впливає на зір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: