Адвокат голови ОАСК спробував через суд отримати доступ до матеріалів справи НАБУ

Читать на русском
Перший заступник директора Антикорупційного бюро оскаржив рішення Печерського райсуду, яким був наданий доступ до деяких документів відомства.
Павло Вовк, НАБУфото: «Слово і Діло»

Печерський районний суд міста Києва надав тимчасовий доступ адвокату голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка до матеріалів кримінального провадження Національного антикорупційного бюро, порушеного за фактами ймовірного незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя 22 грудня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло».

Однак перший заступник директора НАБУ Гізо Углава подав апеляцію на вказане рішення. 31 січня колегія суддів Апеляційного суду міста Києва задовольнила його скаргу та скасувала рішення Печерського райсуду.

У рішенні вказується, що адвокат Вовка 13 грудня звернувся до Печерського райсуду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні НАБУ та/або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Йдеться про всі без винятку матеріали справи щодо Вовка, а також кримінального провадження, в якому він визнаний потерпілим. Розслідуванням зазначеного провадження також займається НАБУ й воно порушене за фактами можливого перевищення службових повноважень, зловживання владою та втручання в діяльність судових органів.

Адвокат Вовка дійсно міг отримати матеріали кримінального провадження, в якому його клієнт визнаний потерпілим, зазначає колегія суддів, проте не до матеріалів справи за фактами можливого незаконного збагачення та брехні в декларації.

Нагадаємо, САП програла апеляцію з приводу арешту майна голови Окружного адмінсуду Києва.

Раніше суд зобов'язав НАБУ повернути вилучену річ під час обшуків у Вовка та його колишньої дружини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: