Заступниця голови Ощадбанку намагалася зменшити розмір застави

Читать на русском
Столичні районний і апеляційний суди відмовили чиновнику державного банку в зменшенні застави та скасуванні арешту.

Суд відмовив зменшувати розмір застави і скасовувати взяття під варту для заступниці голови правління Ощадбанку Ірини Земцової, яку детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють в причетності до розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту установи, виділеного аграрному холдингу «Креатив».

Такі рішення ухвалили Київський апеляційний суд і Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд взяв Земцову під варту з альтернативою застави в 7 мільйонів гривень. Не погодившись із таким рішенням, її адвокат подав апеляційну скаргу, в якій просив застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Також захисник Земцова просив виключити з переліку обов'язків такі: не відлучатися з населеного пункту, в якому проживає без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні, а також носити електронний засіб контролю.

В обґрунтування вимог апеляційної скарги адвокат заступниці голови Ощадбанку відзначав недоведеність обґрунтованості підстав для затримання Земцової. Також він вказав на безпідставність ризику втечі з метою ухилення її від кримінальної відповідальності.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти задоволення апеляції.

Вивчивши матеріали скаргу, колегія суддів відмовила в її задоволенні.

Крім того, адвокат Земцової пізніше подав клопотання до Солом'янського суду про зменшення розміру застави з 7 млн ​​грн до 552 тисяч грн. В обґрунтування такого клопотання захисник заступниці голови Ощадбанку повідомив, що застава в 7 млн ​​грн за підозрювану вніс її чоловік. Однак, за словами адвоката, застава була внесена чоловіком з власних заощаджень.

Водночас, за словами самої Земцової, чоловік позичив ці кошти й незабаром вони будуть змушені їх повернути позичальникам. Своєю чергою прокурор САП виступав проти задоволення клопотання й зазначав, що ризики не зменшилися. Вислухавши обидві сторони, суддя відмовила в задоволенні скарги.

Нагадаємо, суд продовжив дію обов'язків працівниці Ощадбанку. Також суд залишив під арештом екс-чиновника Ощадбанку. Раніше суд скоротив кількість обов'язків синові народного депутата Станіслава Березкіна Максима.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: