Порошенко отримав 20 мільйонів доларів дивідендів

Читать на русском
У прес-службі підкреслили, що Порошенко більш ніж три роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

Трастовий керуючий Rothschild Trust, що займається управлінням корпорацією Roshen, вперше за три роки схвалив рішення перерахувати президенту Петру Порошенку частку прибутку (дивіденди) в розмірі понад 556,7 млн ​​грн.

Про це повідомляє в четвер, 27 грудня, «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Адміністрації президента.

Порошенко став краще виконувати свої обіцянки в 2018 роціПрезидент Петро Порошенко порівняно з минулим роком став трохи краще виконувати свої обіцянки.

«Це рішення ухвалили відповідно до трастового договору, який був укладений у 2016 році й позбавив Порошенка будь-якого права на участь в управлінні Roshen», – уточнили в АП.

В АП зазначають, що відомості про отриману суму, яка в перерахунку на національну валюту становить 556 742 460 гривень, Порошенко подав до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

«У встановлений чинним законодавством термін він сплатить до бюджету майже шістдесят мільйонів гривень податків, із них військовий збір складе близько восьми мільйонів гривень», – запевнили в АПУ.

У прес-службі підкреслили, що Порошенко більш ніж три роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є. В АП запевнили, що на соціальну доброчинність і зміцнення обороноздатності країни Порошенко (його Фонд і підприємства) з 2014 року витратили понад 1,2 млрд грн.

«Крім того, за 2014-18 роки до бюджетів різних рівнів Roshen заплатив 8,2 мільярда гривень податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів», – додали в АП.

Раніше повідомлялося, що Порошенко заплатив за автокефалію цукерками.

Також нагадаємо, в Порошенка заявили, що ЗМІ перебільшили зростання його доходів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: