ЦВК і МВС підписали меморандум про співпрацю на виборах

Читать на русском
Метою меморандуму є об'єднання зусиль двох відомств для недопущення порушень виборчих прав українців.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук уклали меморандум про співпрацю між відомствами.

Документ підписали в середу, 5 грудня, повідомили в прес-службі МВС, пише «Слово і Діло».

Президентські вибори-2019: що запланували в Кремлі?Головний редактор Еха Москви переконаний, що у РФ будуть підтримувати на президентських виборах Юлію Тимошенко. Про виборчі перегони та позицію РФ поговорили з експертами.

Метою меморандуму є об'єднання зусиль двох відомств для недопущення порушень виборчих прав українців і забезпечення правопорядку в період проведення виборів президента України, народних депутатів і місцевих виборів.

«Питання попередження виборчих злочинів і невідворотність покарання за них є дуже важливим для забезпечення виборчого процесу. Тому я вважаю, що, об'єднавши зусилля і розуміючи, які саме виклики стоять перед нами, ми зможемо їх подолати. Для того, щоб громадяни мали можливість зробити вибір і були впевнені, що він достовірно відображений в результатах голосування», - сказала Сліпачук.

У свою чергу глава Національної поліції України Сергій Князєв запевнив, що поліція забезпечить публічну безпеку під час усього виборчого процесу.

У межах підписаного меморандуму сторони домовилися про висвітлення інформації про системні правопорушення виборчого законодавства, обмін інформацією про кримінальні правопорушення проти виборчих прав громадян, про спільне виявлення, запобігання і припинення правопорушень, пов'язаних з втручанням у роботу комп'ютерних мереж і державних інформаційно-аналітичних і інформаційно-телекомунікаційних систем.

Сторони домовилися про проведення спільних зустрічей керівників, експертів і фахівців у рамках нарад, семінарів, конференцій, розповіли в МВС.

Раніше в ЦВК оцінили ймовірність виборів через введення воєнного стану в десяти областях України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: